Den rådgivende ingeniørvirksomhed Artelia skal bidrage til processen med at omdanne en stor nedlagt industribygning til et nyt kulturelt og gastronomisk samlingssted med udsigt til det Sydfynske Øhav.     

Ejendomsfonden Slagteribygningen har nu fundet den bygherrerådgiver, der skal bistå med den omfattende transformation af den gamle industribygning på havnen i Faaborg, lyder det i en pressemeddelelse.

Visionen for den nedlagte industrigrund og den tilhørende bygning er at omdanne arealet til et oplevelsesøkonomisk kraftcenter, hvor både iværksætteri, kultur og foreningsliv har gode muligheder for at blomstre. I kraft af den central beliggenhed kan stedets forvandling også være med til at sammenbinde havnen og skabe bedre forbindelse mellem by og havn til gavn for alle i Faaborg.

- Annonce -

Projektet er støttet af den filantropiske forening Realdania, Faaborg-Midtfyn Kommune, Nordea-fonden og Statens Kunstfond 

Stor interesse i udbuddet
Opgaven blev sendt i udbud i september 2024. Bygherrerådgiverens opgave bliver at bistå Ejendomsfonden i gennemførelsen af byggeprojektet og være bindeled til entreprenører og andre interessenter.

Fire rådgivningsvirksomheder blev prækvalificeret, og processen resulterede i, at rådgivningsvirksomheden Artelia i starten af januar blev udråbt som vinder. 

Udviklingschef for projektet Slagteribygningen Christian Thulstrup Lauesen udtaler: 

Jeg er virkelig glad for, at vores projekt har tiltrukket sig så stor opmærksomhed. De fire prækvalificerede rådgivningsvirksomheder afleverede alle nogle virkelig gode og gennemarbejdede oplæg, men Artelia skilte sig positivt ud på nogle vigtige områder. Derfor endte de med at vinde udbuddet.
Jeg ser meget frem til samarbejdet med Artelia, som bliver en vigtig spiller på vores hold de kommende år, da en transformation af denne størrelse og kompleksitet kræver en kompetent bygherrerådgiver.

Udviklingschef for projektet Slagteribygningen Christian Thulstrup Lauesen

Et bidrag til byudvikling
Sammenlagt udgøres slagterigrunden af et areal på ca. 42.500 m², hvoraf ca. 6.500 m² findes under tag i Slagteribygningen. Beliggenheden, arealets størrelse og bygningens helt særlige industrielle arkitektoniske rammer kan blive et inkluderende supplement til byens øvrige tilbud, og være med til at engagere lokale kræfter i byens udvikling.

De nye rammer skal skabe mulighed for en tæt synergi mellem flere forskellige aktører og skal give mulighed for en rig variation af aktiviteter og oplevelser for offentligheden. Oplevelser, der kan spænde fra afholdelse af markedsdage, koncerter og borgermøder til fællesspisning, bagekurser og åbne værkstedsdage. Det hele skal have grobund i det sydfynske og skal dermed understøtte en udvikling og fremvisning af lokal fødevareproduktion, lokalt design, lokal materialeforarbejdning og lokale kulturoplevelser.

Transformationen af bygningen kommer til at ske i løbet af de kommende år. Snart igangsættes en arkitektkonkurrence, som skal komme med konkrete bud på bygningens udseende og indretning. Senere følger et enterpriseudbud, inden den fysiske transformation af bygningen kan påbegyndes i starten af 2027.