Tekst og foto: Henrik Poulsen

Historien om håndboldspilleren Emil La Cour får nu et nyt kapitel i Faaborg ØH.

Et kapitel i et håndboldeventyr, der for to år siden så ud til at være endegyldigt forbi. Årsagen var et skrantende helbred, der startede tilbage i efteråret 2021, hvor stortalentet blev ramt af en kronisk og livstruende betændelsestilstand i tyktarmen, der sendte ham igennem mere end 30 operationer og langt langt væk fra holdkammeraterne på ligaholdet i GOG, hvor han dog nåede et kortvarigt comeback i foråret 2023.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Herefter skiftede han til ligaholdet TMS Ringsted, men kroppen sagde stop, og fem kampe inde i sæsonen måtte han forlade klubben, med en usikkerhed om, hvorvidt han havde spillet sin sidste håndboldkamp i karrieren.

Heldigvis går det nu så godt med at håndtere sygdommen, at La Cour har mod på at vende tilbage til håndbolden, og valget er faldet på Faaborg ØH.

– Det er kæmpe stort for mig at være i gang igen. Jeg har aldrig sluppet troen og drømmene om et liv med håndbold, der er så stor en del af min identitet, og jeg er virkelig glad for at være her. Det er et fedt miljø, og et sammenhold som passer mig godt, fortæller fløjspilleren om sin korte tid i den blå Faaborg ØH-trøje.

Der er dog stadig enkelte begrænsninger for den unge fløjstjerne, og der er en klar aftale med klubben om, at han kun skal træne og belastes i det omfang, kroppen kan følge med. Så det er ikke sikkert, at La Cour kommer til at spille alle kampe, men lige nu ser han ingen stopklods forude.

– Jeg mærker ingen begrænsninger i min træning og spillet på banen. Nu skal jeg have nogle kilo tilbage på kroppen, og så ellers bare nyde at være en del af et håndboldhold igen.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at bidrage til holdet og klubben, så må vi se, hvor langt det rækker, slutter han.