Tekst og foto: Henrik Poulsen

Efter et farvel til Jonas Kjærgaard, der de seneste seks sæsoner har vogtet buret i Faaborg ØH, så er målmandsteamet nu forstærket med en ung nordjyde.

Den 22-årige Benjamin Krause Boye har nemlig taget turen fra Aalborg til Sydfyn for at være en del af projektet i 1. division. Han har de seneste to sæsoner passet målet for Skive i 1. division, men nu hedder hjemmebanen Rise Sparekasse Forum.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Selvom der er langt fra Nordjylland til Sydfyn, så er det bakkede landskab ved Øhavet dog ikke helt ukendt for den unge målmand.

– Jeg kender området, da jeg har gået to år på Oure Håndbold Akademi, og allerede dengang talte man i håndboldmiljøet jævnligt om Faaborg ØH, så det er ikke helt fremmed land for mig, smiler Boye, der lige nu bor i Faaborg, og har nydt en stor del af sommeren i købstaden.

Det er i øvrigt lidt af en tilfældighed, at karrieren i Skive er skiftet ud med en plads på holdet i Faaborg, fortæller han.

– Min gode ven Viktor Vlastos, der tidligere har spillet i GOG, fortalte, at de manglede en målmand i Faaborg, og så ringede jeg til Johnny Hvid, der inviterede mig til træning i klubben, og her er jeg, siger Benjamin Boye, der har fået lov til at passe både job og studie online, mens han tager målmandstjansen i Faaborg.

– Jeg er her for at blive bedre, men drømmer om at prøve håndboldligaen, og måske et ophold i udlandet. Men lige nu er jeg det bedste sted i forhold til min udvikling, og er klar til at give den fuld gas, konstaterer han.