Tekst og foto: Henrik Poulsen

Lysten til at vinde er på ingen måde blevet mindre, selvom det nu er 12. sæson, Johnny Hvid står i spidsen for Faaborg ØH.

Han har været træner i klubben af to omgange, og har tidligere bragt holdet til oprykningsspil til ligaen, men modstanderne er blevet stærkere, økonomierne større siden 2008, hvor Faaborg var marginaler fra at avancere til landets bedste håndboldrække.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Det er måske den stærkeste 1. division nogensinde, vi skal spille i. Det er jo giganter, der venter os. Tidligere ligaklubber og hold der sætter alt ind på en oprykning. Der er jo allerede fire eller fem klubber, der har meldt ud, at de går benhårdt efter en plads i ligaen, og dem kommer vi ikke i nærheden af, så det bliver en kamp mellem os og de resterende hold i 1. division om overlevelse i rækken, som jeg ser det lige nu, forklarer cheftræneren på kanten af den nye sæson.

De klubber, som Johnny Hvid omtaler som giganter, har budgetter, der er både 10 og 20 gange større end Faaborg ØH.

– HØJ Elite har ifølge rygterne op til 18 millioner kroner at gøre godt med, HC Aarhus har 10-11 millioner, Lemvig-Thyborøn som er nedrykker, har samme budget som sidste år i ligaen, og så kommer der Skive, HC Midtjylland og Tønder, som også har store muskler, så jo, der venter nogle hårde modstandere, smiler han.

Rollen som underdog har tidligere passet Johnny Hvid rigtig godt, så hvad er ambitionerne for Faaborg ØHs tilbagevenden til 1. division?

– Min ambition er at vinde hver eneste kamp, vi spiller. Det er jo det, vi træner til hver eneste uge, så den del er der ikke ændret på. Men helt konkret så er målet, at vi stadig er 1. divisionshold, når sæsonen slutter, og med tre direkte nedrykkere, så er det altså de pladser, vi skal undgå, fortæller Hvid, der dog ikke ønsker at sætte navne på de tre hold, han mener, Faaborg ØH kan rykke forbi i tabellen.

Adspurgt om hvilke spillere på Faaborg-holdet tilhængerne skal holde øje med, så har Hvid et par gode bud.

– Haagen. Han bliver vigtig. Nikolaj Haagen fik allerede sidste sæson efter sin skade vist de kvaliteter, han besidder, og har fået lagt nogle flere kilo på kroppen i turneringspausen, så ham forventer jeg mig meget af.

– Så er der kommet en meget spændende spiller, som jeg slet ikke havde set komme. Emil La Cour fra GOG har fået så meget kontrol over den kroniske og livstruende betændelsestilstand i tyktarmen, der fik ham til at indstille karrieren som ligaspiller, at han nu har sagt ja til at deltage i det omfang, hans krop kan holde til, og indtil nu ser det rigtig fornuftigt ud. Når han er på banen, så er der ingen tvivl om, at vi har 1. divisions bedste venstre fløj.

– Vi har fået en ny målmand, som jeg også vil nævne. Han hedder Benjamin Krause Boye, og har senest vogtet målet på Skives 1. divisionshold, og den erfaring han kommer med, nyder vi allerede godt af. Så er han en hurtig igangsætter, og det bliver en vigtig del af vores spil, forklarer Johnny Hvid, der dog gerne vil have lov at nævne endnu flere spillere, som oplagte omdrejningspunkter for holdet, men dem bliver der ikke plads til her, da den mangeårige ankermand gerne vil slutte af med en opfordring til fans, sponsorer og andre omkring holdet.

– Alle skal være bevidste om, at vi står overfor en sæson, hvor sammenholdet bliver det vigtigste element. Vi kigger ind i en periode, hvor vi kan risikere at tabe flere kampe, end vi vinder, og det kan blive svært for nogle efter seks-syv år, hvor vi har vundet rigtig meget. Så der venter en ny selvforståelse for alle i klubben, men jeg kan love en ting, og det er, at vi kommer til at give os 100% hver gang, vi går på banen, slutter Johnny Hvid.