Den 26. oktober skal der i den grad trædes i pedalerne for en god sag i Rise Sparekasse Forum. Her har tre frivillige bike-instruktører sat scenen til en stor cykeldag til fordel for Knæk Cancer

– Vi laver en festdag på cyklen, hvor deltagerne får en god oplevelse, og samtidig bidrager til vores indsamling. Der bliver lysshow, musik, speak og masser af overraskelser, når vi fylder annekset i Forum med spinning-cykler, og giver den fuld gas fra kl. 9 til 13, fortæller Mette Dyrbjerg, der sammen med Christina Jørgensen og Mike Fakkenor står bag arrangementet

Indtil videre har de skaffet 43 cykler til dagen, men har mulighed for at låne flere, hvis interessen er til det.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Det koster 325 kr. at købe en cykel i de fire timer, og ud over oplevelsen så får man også under løbet frugt, energidrik og anden forplejning, ligesom man er med i lodtrækningen om en lang række sponsorpræmier fra byens butikker og virksomheder. Med i prisen er også en lækker tapas, sponsoreret af Cafe Elmelund og Fyns Velsmag, der serveres efter eventet, forklarer Christina Jørgensen.

Skulle man synes, at fire timer er lang tid i en cykelsadel, så må man gerne være to eller tre, der deles om cyklen og de 325 kr., og så er der mulighed for at tilkøbe tapas til de øvrige deltagere for 115 kr.

– Hver en krone der kommer i kassen går direkte til Knæk Cancer. Alle arbejder frivilligt, og Forum Faaborg stiller lokaler, cykler med videre til rådighed. Vi har endnu ikke mødt nogle, der ikke vil bakke op om det her formål. Når hver tredje dansker får kræft tæt ind på livet, så kender vi jo allesammen nogle, der er ramt, siger Mike Fakkenor, og understreger, at alle lokale virksomheder og sponsorer de har været forbi, har taget virkelig pænt imod dem.

Spørger man til forventningen til indsamlingen, så er ambitionerne høje.

– Jeg har fået momsfritagelse for 50.000 kr., så det tør jeg godt sige er målet, men det kræver selvfølgelig også, at den flotte opbakning til projektet fortsætter, og vi får solgt cyklerne til bike-eventet, fortæller Mette Dyrbjerg.

Det er også hende, der tager imod spørgsmål, sponsorater eller støttebeløb, og hun kan kontaktes på md@forumfaaborg.dk

Tilmelding til Knæk Cancer Bike-event kan ske via dette link – tilmed