Tekst og Foto: Henrik Poulsen
De er kreative både i sind og på pind.
Holdet bag den årlige garnfestival “Knitting By The Sea”, der løber af stablen for tredje gang fra den 25. til 27. april i Faaborg. Her venter der et bombardement af oplevelser for de cirka 1000 garn-entusiaster, der sætter kurs mod byen.
Selvom de færreste nok har opdaget det, så har “Knitting By The Sea” udviklet sig fra at være en årlig strikkefestival til en almennyttig forening, der fungerer som et stærkt fællesskab for 200 medlemmer med en lang række arrangementer i løbet af året.
– Hvis vi skal sige det med lidt fine ord, så hedder det nu i vores vedtægter, at Foreningens formål er at styrke, bevare og udbrede lysten og interessen for strik og andet håndarbejde gennem aktiviteter med garn som omdrejningspunkt samt udvikle og aktivere fællesskab og netværk omkring håndarbejde som samlende aktivitet, siger formand Lisbeth Torp Ernst.
– Vi oplever, at mange gerne vil være en del af vores fællesskab, og har god succes med månedlige cafémøder, workshops, og nyder at deltage i lokale begivenheder som Faaborg Vinterdage, Kulturnatten og de Sydfynske Syrendage, supplerer næstformand Anne Kjærgaard Paulsen.
De er begge en del af det stærke lokomotiv, der sammen med cirka 50 frivillige er klar til at samle strikkere fra hele landet, når de spændes foran garnfestivalen, der skydes i gang den 25. april.
– Festivalen er et godt sted nu. Vi forventer 1000 deltagere ligesom sidste år, og målet er ikke, at vi skal være flere. Vores drivkraft er at se, hvordan gæsterne hygger sig, byen lever og de frivillige vokser med de store indsatser, de bidrager med, understreger Lisbeth Torp Ernst.
Noget af det som de to bestyrelsesmedlemmer og tovholdere selv ser frem til på årets festival, er blandt andet en fortællekoncert med Mathilde Falch i Helios Biograf & Kulturhus.
– Det bliver en stærk start, hvor Mathilde Falch, der er ambassadør for SIND, fortæller, hvordan hun har brugt musikken til at komme ud af sit alkoholmisbrug. Det taler godt ind i Craft-psykologien, der handler om sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk, lyder det forventningsfuldt fra Anne Kjærgaard Paulsen.
Traditionen tro får garnfestivalen også sit egen signaturstrik, og som noget nyt bliver det i år en strik-tee designet af Lisa Renner. Derfor er navnet på designet naturligvis Knitting By The Sea Tee. Afslutningsvis ønsker Lisbeth Torp Ernst at sende en stor tak til byen, samarbejdspartnere og især de frivillige, der gør “Knitting By The Sea” muligt.
– Vi får masser af idéer og tanker omkring festivalen, men de er jo intet værd, hvis der ikke er nogle butikker, foreninger og aktører at lege med, og uden de frivillige så lagde festivalen aldrig fra land. Så det kan ikke understreges nok, hvor mange der er med til at løfte projektet, slutter hun.