Faaborg-Midtfyn Kommune inviterer til borgermøde den 30. oktober i forbindelse med fornyelsen af Faaborg Torv. Her præsenteres det  første idéoplæg, og alle er velkomne.

Hvordan skal Faaborg Torv se ud i fremtiden?
Hvilke aktiviteter skal Torvet kunne rumme?
Og hvordan skal Torvet indrettes?  

Det er nogle af de spørgsmål, som Faaborg-Midtfyn Kommune har arbejdet med de  seneste år, og nu ligger det første idéoplæg klar. Oplægget præsenteres på et  borgermøde onsdag d. 30. oktober klokken 19-21, Øhavsskolen afd. Svanen, Sundvænget  9, Faaborg.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Tilmelding senest d. 28. oktober klokken 16 via dette link: https://fmk.nemtilmeld.dk/154/  Alle interesserede er velkomne til mødet.  

– Faaborg Torv er byens hjerte og har stor betydning for Faaborg som købstad. Formålet  med fornyelsen er, at Torvet fremadrettet skal give bedre plads til de mange  anvendelsesmuligheder, som er udviklet på Torvet hen over de seneste år og som er med  til at bidrage til at skabe mere byliv. Jeg glæder mig til, at vi kan præsentere det første  idéoplæg og høre, hvilke reaktioner og tilbagemeldinger, det afføder, siger Søren  Kristensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget.  

Erfaringer skal omsættes  

Der har i en årrække været iværksat en række prøvehandlinger på Torvet, som fx  udvidelse af arealerne for udeserveringer, kombineret scene og siddemøbel samt  begrænsninger i trafikken på Torvet. Prøvehandlingerne har givet anledning til mange  debatter, og disse er fulgt op med årlige evalueringer.  

Der har senest været holdt byvandring og idéworkshop i september.  

Alle disse prøvehandlinger og input danner grundlag for fornyelsen af Faaborg Torv, som  begynder at tage form.  

Fornyelsen af Faaborg Torv er en del af den statslige forsøgsordning for Frie Bymidter,  som Faaborg-Midtfyn Kommune deltager i frem til 2030. Forsøgsordningen giver bl.a.  mulighed for at få medfinansieret forskønnelsen af bymidten. 

Sammen med en fornyelse af Torvet arbejdes der også med en styrkelse af forbindelserne mellem bymidten og havnen, så havneaktiviteterne kan gavne bymidten og omvendt.

Fornyelsen af Torvet og en styrkelse af forbindelserne mellem havn og bymidte er et af  flere større udviklingsprojekter, der tilsammen skal styrke Faaborg by på en lang række  parametre, såsom turisme, klima, handel, erhverv, bosætning, kultur, natur, fritid,  infrastruktur mv.

Det endelige forslag til Torvets indretning forventes at ligge klar ved udgangen af året, hvor det skal politisk godkendes.