Tirsdag formiddag sidder fem herrer rundt om et bord i Havnestuen, og nyder en kop kaffe inden middagen serveres kl. 12. Stemningen er lidt trykket, og de forsøger at fordøje nyheden om, at Havnestuen lukker midlertidigt i næste uge. Årsagen er en sygemeldt leder og for få frivillige, forklarer bestyrelsen.

– Det er trist. Meget trist. Jeg håber virkelig, at de hurtigt åbner igen. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal undvære de her gutter, og den gode mad. Det er ikke trængt helt ind endnu, fortæller Flemming Petersen, der også er brugerrempræsentat i Havnestuens bestyrelse. – Vi håber, at I vil hjælpe os, vi kan ikke undvære det her sted.

Han er kommet i det sociale værested det sidste halvandet år, og er glad for både samværet og det daglige måltid mad til rimelige penge, fortæller han stille, mens flere af dagens medspisere kommer til.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Flemming Petersen beder til, at bestyrelsens opråb via Det Rigtige Faaborg vil få en vikar for Helle Kirkeby og flere frivillige til at melde sig

– Vi er jo også blevet tættere med tiden. Både os brugere, men også med personalet, siger han, og peger i retning af køkkenet, hvor fire frivillige er ved at tilberede dagens ret bestående af bankekød med kartoffelmos og ordne deres øvrige gøremål. – Vi kan både drille hinanden, og tale om mere alvorlige ting, fortæller han, og nipper til formiddagskaffen.

På den anden side af bordet sidder 91-årige Chresten Skytte Jørgensen og læser dagens avis. Han må være at betegne som en “stamgæst”, da han er kommet de sidste 7-8 år i Havnestuen. – Det startede da min kone blev syg. Så hentede jeg mad til os begge, og da hun gik bort, så begyndte jeg at komme og spise her for at få lidt selskab. Jeg synes, at det er meget kedeligt Havnestuen lukker, og jeg håber, at det kun bliver kort. Vi tænker jo også meget på Helle (den sygemeldte daglige leder), og håber meget på en løsning, slutter den tidligere slagteriarbejder og mejerist, der kan se frem til færdigretter og sit eget selskab, indtil Havnestuen forhåbentligt åbner igen.

91-årige Chresten Jørgensen kommer til at savne det daglige måltid i Havnestuen, når der lukkes efter på fredag

Poul Andersen er nu også ankommet til bordet, og fortæller, at han kører fra Ny Stenderup hver dag for dele røverhistorier og småsnak med de øvrige om bordet, inden middagstallerknerne afløser aviser og kaffekopper, når uret på væggen viser 12.

– Det er bare sjovere at spise sammen med andre. Jeg begyndte at komme her hver fredag, mens jeg gik på arbejde, men efter at jeg gik på pension for tre år siden, er jeg kommet her hver dag. De andre kalder mig et “isoleret tilfælde”, siger han med et glimt i øjet, og bryder den trykkede stemning, da den bemærkning får de øvrige om bordet til at smågrine. – Alle kender mig som Poul “Rockwool”, da jeg har kørt med de gule lastbiler med den kendte isolering i 16 år, fortæller han med et smil om baggrunden for sit kælenavn.

Poul “Rockwool” med korslagte arme er et meget godt billede på stemningen i Havnestuen tirsdag formiddag

Det er en sygemelding fra den daglige leder Helle Kirkeby, der har væltet vagtplanen i en grad, der gør, at fællesskabet i Bryggergården bliver sat på pause, når fredagens flæskesteg er serveret.

– Det er med blødende hjerte, at jeg har sygemeldt mig. Det er desværre nødvendigt, da jeg skal starte i ny behandling for en cancersygdom, der er vendt tilbage. Jeg har med en uvurderlig hjælp fra de frivillige forsøgt at få det hele til at hænge sammen den seneste tid, men nu kan jeg desværre ikke mere. Jeg holder så meget af både brugere og frivillige, og ønsker derfor af hele mit hjerte, at der hurtigt findes en løsning. Det er selvfølgelig også mit håb, at jeg på et tidspunkt kan vende tilbage til Havnestuen, men lige nu, kan jeg desværre ikke, fortæller Helle Kirkeby om baggrunden for bestyrelsens beslutning.

Helle Kirkeby ved indflytingen i Bryggergården. Hun håber, at hun på et tidspunkt efter sin sygemelding kan vende tilbage til Havnestuen

Vil du høre mere, eller selv give en hånd med, så brugerne ikke skal undvære Havnestuen, kan du kontakte Lars Krogh Hansen på: 71 94 02 98