Tekst og foto: Henrik Poulsen

Selvom det efterhånden er nogle år siden, at den lokale erhvervsmand selv lagde håndboldskoene på hylden, så brænder Ole Billum i den grad stadig for den lokale håndboldklub.

Han har i mange år været både hovedsponsor, medlem af erhvervsteamet og frivillig ved klubbens arrangementer, men op til den kommende sæson i 1. division har han taget endnu mere ansvar i Faaborg ØH. Han er således blevet en del af sportsudvalget i klubben, har ansat cheftræner Johnny Hvid i sin virksomhed, og i øvrigt hævet sit hovedsponsorat i klubben.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– I sportsudvalget sidder jeg sammen med Jan Klink, Jens Blom og Johnny Hvid. Vi prøver at få samlet det bedste hold, med den økonomi vi har til rådighed, og hjælpe Johnny med de mange ekstra opgaver, der er udenfor banen i 1. division. Grunden til, at jeg har ansat Johnny som konsulent et par dage om ugen, er, at han skal bruge sin erfaring til at motivere mine medarbejdere i hverdagen, samtidig med at jeg kan være med til at sikre den økonomi, der skal holde på ham. Han er jo også ansat hos en af klubbens andre sponsorer, Faaborg Rehab, så det er ikke kun mig, der nyder godt af Johnnys værdier uden for håndboldbanen, forklarer Ole Billum.

Hvor mange penge han sender i retning af Faaborg ØH, ønsker han ikke at sætte tal på. – Jeg har været sponsor i klubben i en lang årrække, men har ligesom mange af de øvrige sponsorer hævet mit bidrag til projektet i år, da det bare koster meget mere at spille i 1. division, siger han.

Det er dog ikke kun spillet på banen, der holder Billum tæt til klubben.

– Jeg mener, at området bedste erhvervsnetværk er i Faaborg ØH. Vi har samlet omkring 120 virksomheder i vores netværk, og afholder morgennetværksmøder, arrangementer og festlige arrangementer, hvor der er mulighed for at skabe værdifulde relationer. Det er rent faktisk det vigtigste for mig, understreger han.

Forventningerne til den kommende sæson er helt klare hos Ole Billum.

– Der er ikke mange, der øjner Faaborg en chance, og flere har fortalt mig, at vi ryger ud af 1. division på røv og albuer. Lad os nu se. Jeg tror på, at vi ender som nummer fem…fra bunden, men formår vi at forblive i 1. division med de spillere og økonomier, vi skal op imod, så vil det være en kæmpe succes i mine øjne, slutter Billum.